matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy ehhh
matematycznynieogar:
Pomocy jak zrobic zadanie typu Wyraź za pomocą a i b wyrażenie: log
25
48, gdy log
5
4=a i log
5
3=b
12 lis 16:17
J:
1
1
1
log
25
48 =
log
5
(3*16) =
(log
5
3 + 2log
5
4) =
( b + 2a)
2
2
2
12 lis 16:21