matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice funkcji.
Mageage:
(x
11
−1)
Granicą funkcji f(x) =
w punkcie x = 1 jest? Pomożecie?
(x
2
−1)
12 lis 16:04
Mila:
reguła de l" Hospitala.
11
2
albo rozkładasz na iloczyn: (x
11
−1)=(x−1)*(x
10
+x
9
+x
8
+....+x+1)
12 lis 16:13
Mageage:
Dziękuje, nie znałem tej reguły
12 lis 16:18