3 | 7 | |||
A i B sa podzbiorami tej samej przestrzeni Ω. P(A) = | , P(A|B) = | , P(B|A) = | ||
8 | 12 |
5 | ||
oblicz P(AuB) . | ||
9 |
5 | 133 | |||
Licze sobie licze i wychodzi mi P(B) = | aa pozniej P(AuB) = | jednak ta | ||
24 | 288 |
P(A∩B) | 5 | ||
= | |||
P(A) | 9 |
3 | 5 | 5 | ||||
P(A∩B}= | * | = | ||||
8 | 9 | 24 |
P(A∩B | 7 | ||
= | |||
P(B) | 12 |
5 | ||
P(B)= | ||
14 |
P(A∩B) | ||
P(B|A)= | ||
P(A) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |