matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
Pozdro:
log
3
x
2
=4
12 lis 13:37
J:
założenie: x ≠ 0 ... ⇔ x
2
= 3
4
⇔ x
2
= 81 ⇔ x = 9 lub x = − 9
12 lis 13:39
Pozdro:
i co nie wiecie xdd 2log
3
x=2 3
2
=x
12 lis 13:39
Aga1.:
@ Pozdro, masz problem. J ma rację.
12 lis 13:46