matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz rownanie, podaj dokladny wynik:
12345:
ln(3x
2
) − ln(x) = 1
12 lis 10:06
J:
założenie: x > 0
3x
2
1
⇔ ln(
) = 1 ⇔ 3x = e ⇔ x =
e
x
3
12 lis 10:15
12345:
Dziękuję bardzo!
12 lis 10:43