matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna czastkowa
serena:
witam jeżeli jest tu o tej porze jeszcze jakaś dobra duszyczka ktora pomoze mi z jednym krotkim zadaniem, bede wdzieczna
jaka jest pochodna czastkowa po x i po y z e
x
/
y
prosze o pomoc
12 lis 00:49
zombi:
f(x,y) = e
x/y
df
1
= e
x/y
*
dx
y
df
−x
= e
x/y
*
dy
y
2
12 lis 00:55
serena:
dzieki
12 lis 01:21