Dana jest funkcja gęstości prawdopodobieństwa f(x). Wyznacz:
venus823: Dana jest funckja gęstości prawdopodobienstwa f(x)
f(x) = 0 dla −∞<x<0
αe−2x dla 0<x
Wyznacz:
a) parametr α, aby f(x) była poprawną funkcją gęstości,
b) wartośc oczekiwaną, wariancję oraz odchylenie standardowe,
c) dystrybuantę F(x) tego rozkładu
d) medinę.
Proszę serdecznie o pomoc, pozdrawiam!
11 lis 23:30
52:
a) ∞∫∞f(x)dx=1
b) EX=∞∫∞x(f(x)dx VarX=EX2−(EX)2
c) F(x)=∞∫∞f(x)dx
d)...
11 lis 23:41
Godzio:
F(x) = ∫
−∞xf(t)dt
12 lis 00:23
venus823: Dziękuję!
12 lis 21:14