obraz i przeciwobraz(2)
5-latek:

Znajdz przeciwobrazy przedzialu (0,3) dla nastepujacych funkcji
b) y=x
2+2
c) y=
√x2
d) y=(
√x)
2
e) y=1
f) y=0
Wiec
a) f
−1((0,3))= (−
∞,
∞)\0
c) f
−1((0,3))= (−3,3)
d) f
−1((0,3))= (0,3)
e) f
−1((0,3))= (−
∞,
∞)
f) nie wiem
Natomiast do b) rysunek f
−1((0,3))= (−1,1)
11 lis 22:34
5-latek:
11 lis 22:57
5-latek: Chociaz teraz tak patrze na b) i nie jestem do końca przekonany czy dobrze
a f) to os OX
12 lis 00:20
5-latek: a f ) f−1((0,3))=∅
12 lis 09:04
5-latek:
12 lis 14:43