Wyznacz zbiór wszystkich argumentów dla funkcji
Slavko: Witam

Mam problem z takim zadaniem.Myślałem nad nim dosyć długo i nie wiem jak się za to
zabrać.Wyznacz zbiór wszystkich argumentów dla których funkcja f(x)= |log
2x|−1 przyjmuje
wartości wartości dodatnie .
11 lis 22:29
:): f(x)>0⇔|log
2x|−1>0⇔|log
x2|>1
narysuj wykres y=log
2x
potem to co ujemne odbij i masz y=|log
2x|
i zaznacz linie y=1...i stąd..
11 lis 22:30
11 lis 22:31
11 lis 22:31
Slavko: Dziękuje Ci bardzo ,już kapuje o co chodzi. Nie wpadłem na to ,żeby rozwiązywać to na wykresie
11 lis 22:35