matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Miłosz:
Oblicz granice
√
1+2
2
+...+2
n
11 lis 20:30
:):
pierwiastek jest zapewne n0tego stopnia 2=
n
√
2
≤twój ciąg≤
n
√
2
n
+..+2
n
=
n
√
n*2
n
=2*
n
√
n
→2*1=2
11 lis 20:32