matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj przebieg zmienności
xczarnax:
Zbadaj przebieg zmienności i naszkicuj wykres funkcji f: f(x)=x−3+
2x−6
x+2
+
4x−12
(x+2)
2
+... Nie wiem jak zacząć to zadania.
11 lis 18:48
===:
2(x−3)
4(x−3)
f(x)=x−3+
+
+...+
x+2
(x+2)
2
a
1
=x−3
2
q=
x+2
itd
11 lis 18:56