wyznacz całkę nieoznaczoną
:):
11 lis 18:45
11 lis 18:48
:): sint=x
11 lis 18:49
:): i masz całke ∫sintdt
11 lis 18:49
:): ∫t*sintdt ***
11 lis 18:50
ICSP: rozdwojenie jaźni ?
11 lis 18:50
:): haha...a rzeczywsicie..nie zauwayłem, że osoba co podala to zadnaie.ma taki sam nick jak mój
11 lis 18:53
:): haha nie
11 lis 18:54
:): dziękuję
11 lis 18:54
Mariusz:
Bez podstawienia , od razu przez części
v=arcsin(x)
12 lis 05:39
:): a możesz to bardziej rozpisać?
12 lis 14:18
Mariusz:
=−√1−x2arcsin(x)+∫dx
=−√1−x2arcsin(x)+x+C
12 lis 21:23