Rozwiąż rownanie:
michhhh: |x
2−8x+12|=x
2−8x+12
ma wyjsc x∊(−
∞;2≥∪≤6;+
∞)
nie wiem skąd bierze się ten przedział
11 lis 16:16
:): |x|=x gdy x≥0
czyli
x
2−8x+12≥0 dla tego przedziału. Sprawdź

(ale tak, bo 2,6 pierwiastki wiec..)
11 lis 16:17
5-latek: z definicji wartości bezwzględnej
|x|=x gdy x≥0
|x|=−x gdy x<0
jak tutaj masz ?
Wiec ?
11 lis 16:18
michhhh: jeeej juz rozumie, dzieki wielkie
11 lis 16:23
5-latek: Ale zapisz przedzialu x∊(−∞,2≥U≤(6,∞) jest nieprawidłowy
Sprawdz w książce jak się zapisuje przedzial domknięty
11 lis 16:24
michhhh: faktycznie, moj blad...
11 lis 16:29
5-latek:
11 lis 16:32