witam mam problem z takim zadaniem chodzi o bryłę walca
historyk : powierzchnia boczna walca jest prostokątem o wymiarach 10π i 8 .Wysokośc jest liczbą wymierną
większą niż promień .Podaj długośc promienia i wysokości walca
11 lis 15:29
domcia111: jak masz Pb to masz już wysokość czyli 8 cm a promien
2πr=10π
2r=10
r=5
11 lis 15:41
historyk : a jak zapisac to tak z rysunkiem tak elegancko
11 lis 15:41
domcia111: rysujesz powierzchnie boczną walca i zaznaczasz wymiary albo na walcu zaznaczasz wymiary .
na walcu masz lepiej widoczne to
11 lis 15:53