Wyznacz zysk krańcowy
Student: Dla zysku całkowitego Z (x,y) = x * ln(x
2−y
2−35) wyznacz zysk krańcowy względem zapasów
i podaj interpretacje sprzedaży dla x=10, y=8
Jakaś odpowiedź od czego mam zacząć?
11 lis 14:23
Student: Zapasy to y, więc obliczyłbym
Z'y (x,y) = x* ln(x2−y2−35)
11 lis 14:25
mm: α + β = γ
∑Z(x, y) = .. ?
STOCZNIE I KOPALNIE GOWNO PRZEROBIC NA LUNAPARKI
11 lis 14:32
Student: hmm
11 lis 14:34
gówno:

f(x)= całka z millera
11 lis 14:35
Student: A móglbyś pokazać jak to rozwiązujesz?
11 lis 14:35
mm:

ok
1. bierzesz x'a
2. smarujesz maslem
3. smarujesz gowne
4. eta rozwiazuje zadanie
5.

?
6. PROFIT
11 lis 14:37
Student: aha...
11 lis 14:44