Rysunek
Misiek: Jak narysowac wykres 2ctg(x−pi)
11 lis 13:45
J:
1)ctgx
2)ctg( x − π)
3)2*ctg(x−π)
11 lis 13:47
sushi_gg6397228:
umiesz narysować ctg x ?
11 lis 13:47
Misiek: No tak ale nie wiem co robić z tą dwójka
11 lis 13:52
sushi_gg6397228:
dwójka rozciąga wykres w górę i dół dwukrotnie
narysuj sobie
y= sin x
a potem y= 2 sin x , na potrzeby zadania zrób tabelkę
11 lis 13:55
Misiek: Sinx umiem ale kak rozciagnac tgx?
11 lis 13:57
J:
przy użyciu siły
11 lis 13:57
sushi_gg6397228:
ctg 45o = 1
więc
2 * ctg 45o= 2
ctg 90o = 0
więc
2* ctg 90o = 0
11 lis 14:00
Misiek: Dzieki
11 lis 14:01