Elektro
mruczek: Witam.
Może zechce ktoś pomóc z fizyki (mimo, że to forum matematyczne).
Do rzeczywistego źródła napięciowego E=5V o rezystancji wewnętrznej Rw=1Ω dołączono szeregowo
połączone: liniowy rezystor Ro=3Ω i nieliniowy rezystor RN o charakterystyce u=i|i|.
Obliczyć prąd w obwodzie. Obliczyć rezystancje: dynamiczną Rd i statyczną Rs rezystora
nieliniowego dla obliczonej wartości prądu.
Pomoże ktoś ?
Pojęcia nie mam jak rozwiązywać takie zadania kiedy mam nieliniowe elementy.
Bardzo proszę o pomoc, chcę się tego nauczyć.
11 lis 12:55
mruczek:
11 lis 15:58
mruczek:
11 lis 17:35
mruczek:
11 lis 18:37