Rozwiąż równanie
fela: | x2−4 |+| x2−1 |=4x+1
11 lis 12:08
Metis: Rozwiązywałbym w przypadkach.
11 lis 12:24
justa: czyli jak?
11 lis 12:25
Eta:

1/ dla x∊(−
∞, −4> U <4,
∞) x
2−4+x
2−1=4x+1 ..... rozwiąż
2/ dla x∊(−4,−2>U <2,4) −x
2+4+x
2−1=4x+1 .....
3/ dla x∊(−2,2) −x
2+4−x
2+1=4x+1 ....
11 lis 12:41
Metis: A skąd 4
Eta?

x
2−4=(x−2)(x+2)
x
2−1=(x−1)(x+1)
11 lis 12:42
Eta:
No jasne

końce przedziałów to (−2 i 2 i −1 i 1
sorry ( oglądam uroczystości 11 listopada
11 lis 12:48
Metis: Poprawię a ty oglądaj
11 lis 12:48
Metis: 1/ dla x∊(−∞, −2> U <2,∞) x2−4+x2−1=4x+1 ..... rozwiąż
2/ dla x∊(−2,−1>U <1,2) −x2+4+x2−1=4x+1 .....
3/ dla x∊(−1,1) −x2+4−x2+1=4x+1 ....
11 lis 13:00
Eta:
11 lis 13:00
justa: dzięki
11 lis 13:33
mm: Eta takie zadania to dzieci w przedszkolu nawet by rozwiazaly
A jak calke przyjdzie policzyc to co korki hehehheehe
11 lis 14:34
Eta:
11 lis 22:06
5-latek: Tak potwierdzam
W przedszkolu takie robimy

Niedlugo zaczynamy calki
11 lis 22:10
Metis:
11 lis 22:15