Mam wyznaczyć sumę, iloczyn, różnice A−B i B−A
Justynaaa: W A pierwszy i piaty nawias są pogrubione
A={{a,{a}},a}
W B Pierwszy i ostatni nawias pogrubione
B={a,{a}}
Mam wyznaczyć sumę, iloczyn, różnice A−B i B−A
11 lis 09:55
freeszpak: to nie ma znaczenia ze cos jest pogrubione

pytanie w czym masz problem?
11 lis 12:08
:): Elementami B są: a {a}
Elementami A są: {a,{a}} a
A\B = co jest w A, a nie jest w B
11 lis 12:10
Przemysław: A to nie jest tak, że:
A−B={a−b, a∊A, b∊B}
?
Bo coś mi się wydaje, że: A+B={a+b, a∊A,b∊B}
11 lis 12:47