matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak doprowadzić do takiej postaci ?
Shifti:
2x
y =
x−2
4
jak wygląda krok po kroku dojście do postaci y =
+2
X−2
11 lis 09:27
Shifti:
nikt nie wie
?
11 lis 09:59
Tadeusz:
2(x−2)+4
y=
=
x−2
11 lis 10:03
Shifti:
dziękuje
11 lis 10:07
Tadeusz:
11 lis 10:08
5-latek:
lub tez możesz tak zrobić
x
y=2*
x−2
2
teraz x : x−2= 1+
x−2
2
4
4
y= 2(1+
)= 2+
=
+2
x−2
x−2
x−2
11 lis 10:09