Jak wyznaczyć parametry?
Michał: Proszę o rozwiązanie z wytłumaczeniem. Z góry bardzo dziękuję:
Punkt P1(−7+a;−3) jest obrazem punktu P(−4;b−1) w symetrii względem osi Ox. Wyznacz parametry a
i b
10 lis 23:32
Eta:
a=3, b=4
10 lis 23:35
Michał: Dobra, już je załapałem
10 lis 23:36
Eta:
I tak trzymaj ........
10 lis 23:37
5-latek:

Już widzisz ?
10 lis 23:38
Eta:
Tak.... widzę
10 lis 23:38
Michał: Po prostu korzystamy z następujących zależności:
−7+a=−4
b−1=3
I wszystko ładnie wychodzi
10 lis 23:44
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
A dla przedszkolaka nie masz

?
10 lis 23:47