zadanie :)
zaq1: 
Jaką wartość osiągnie kapitał 500 000 zł po pięciu latach przy kapitalizacji ciągłej,
jeżeli nominalne oprocentowanie w kolejnych latach będzie wynosiła 2%, 3%, 4 %, 5 % i 6%
11 gru 19:38
krzysiek: I rok
O(odsetki)=K(kapitał)100*P(procent)
O=500 000100*2100
O=100zł
500 000+100=500 100zł
II rok
O=500 100100*3100
O=150.03zł
500 100zł+150.03zł=500 250.03zł
III rok
O=500 250,03100*4100
O=200,10zł
500 250.03zł+200,10zł=500 450,13zł
IV rok
O=500 450,13){100}*u{5100
O=250,23zł
500 450,13zł+250,23zł=500 700,36zł
V rok
O=500 700,36100*{6}{100}
O=300,42zł
500 700,36zł+300,42zł=501 000,78zł <−−−−−−−−−−−−−−−−wartość kapitału po 5 latach
12 gru 15:13