matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.odwrotna
Miłosz:
Do podanej funkcji dopisz wzor funkcji do niej odwrotnej: f(x)1/3x
3
−2 3y=x
3
−6 x
3
=3y+6 Moge pierwiastkować obustronnie i wynik f
−1
=
√
3y+6
? czy potrzebuje jakiś założeń?
10 lis 16:59
Qulka:
pierwiastek 3 stopnia
10 lis 17:03