#
gamon: pochodna, prosze o sprawdzenie
| | 4 | | 1 | | 3 | |
wyniklo mi − |
| + |
| − |
| |
| | x2 | | 4x3 | | x7 | |
10 lis 15:45
gamon: druga
y = (
√x −1)
2
10 lis 16:12
===:
... licz jeszcze raz
10 lis 16:15
Qulka: w pierwszym w środku bez 4 w mianowniku a w ostatnim x4
w drugim 1−1/√x
10 lis 16:16
gamon: w pierwszym zapomnialem o skroceniu 4
| | 1 | |
nie potrafie policzyc ( |
| )' przy wyprowadzeniu wzoru tez mi zle wychodzi |
| | x3 | |
a dugie nie wiem skad ta 1 na poczatku
10 lis 16:51
10 lis 17:02
Qulka: (x−3) ' = −3x−4
a drugie
bo jak podniesiesz najpierw do 2 to masz y= x − 2√x+1
10 lis 17:02