granice
dispi: prosze o sprawdzenie
korzystając z twierdzeń o arytmetyce granic funkcji obliczyć granice
| | x2−5x+4 | | | |
lim |
| = |
| =11=1 |
| | x(x−5) | | 1−5x | |
x→
∞
DOBRZE TO JEST POLICZONE

proszę o sprawdzenie i ew. poprawki
10 lis 13:21
pipa: bdb, powinnaś to sama wiedzieć
10 lis 13:22
dispi: a mam jeszcze problem z innym przykładem
| | √x−2−2 | |
lim |
| wychodzi 0/0 czyli coś trzeba skrócic jak to powinno wyglądać  |
| | x−6 | |
x→6
10 lis 13:26
Qulka: pomnóż górę i dół przez
√x−2+2
10 lis 14:50
pipa: to nic nie da
11 lis 15:11