Rozwiąż równanie
N3xT: 1.Rozwiąż równanie :
2sinb=−
√2
b=−π/4 +2kπ ,b=5/4π +2kπ <− skąd bierze się to 5/4π ?
Niech ktoś mi powie

jak wygląda wykres ?
wytłumaczcie

Dziękuję z góry
10 lis 13:01
J:
| | √2 | | π | |
sinb = − |
| ⇔ b = − |
| + 2kπ lub b = [π −(− π/4)] + 2kπ |
| | 2 | | 4 | |
10 lis 13:04
N3xT: W odpowiedzi są 2 rozwiązania więc skąd bierze się to 5/4π ?
10 lis 15:09
Qulka:

dlatego dwa
10 lis 15:27
N3xT: czemu jest przecięta osią y=1/2
10 lis 15:51
N3xT: −1\2 *
10 lis 15:51
Qulka: no to narysuj ją ciut ciut niżej i będzie −
√2/2 ...i nadal będą dwa rozwiązania, bo raz
funkcja wchodzi do góry a raz spada
10 lis 16:22