Sterometria
M: Oblicz pole powierzchni sześcianu, jeśli przekątna podstawy tego sześcianu jest o 1 dłuższą od
jego krawędzi.
10 lis 08:47
J:
d = a√2
(a + 1) = a√2 ... oblicz: a
Pc = 6*a2
10 lis 08:50
M: Jak obliczyć a?
10 lis 08:58
J:
| | 1 | |
a√2 − a = 1 ⇔ a(√2 − 1) = 1 ⇔ a = |
| |
| | √2 − 1 | |
10 lis 09:01
M: A pole?
10 lis 09:09
J:
8:50
10 lis 09:09
M: 6?
10 lis 09:10
4max : to nie potrafisz podstawic do wzoru
10 lis 09:10
Qulka: P=18+12√2
10 lis 09:13
M: Jak to?:(
10 lis 09:17
J:
podstaw za a do wzoru i licz sam ... poprawimy
10 lis 09:18
10 lis 09:24