Podpowie ktoś jak mam zacząć???
:): | | xcox | |
∫ |
| dx wyznacz całkę |
| | sin3x | |
9 lis 22:10
bezendu:
Weź to najpierw zapisz porządnie, bo to są jakieś bzdety..
xcox ? co to jest ?
9 lis 22:15
9 lis 22:19
bezendu:
| | cosx | |
|u=x u'=1 v'= |
| v=?| |
| | sin3x | |
Dalej sam.
9 lis 22:32
:): A możesz mi to v pokazac

bo za bardzo nie wiem, co z tym mianownikiem zrobic
9 lis 22:43
bezendu:
| | cosx | |
∫ |
| dx |t=sinx dt=cosx| |
| | sin3x | |
| | dt | |
∫ |
| =∫t−3dt dalej banał. |
| | t3 | |
9 lis 22:46
:): no tak, dziękuję bardzo
9 lis 22:48