oblicz granice
cichy: Oblicz granice:
lim ( √4n2 − 7n + 1 − √4n2+3n+2)
n−>∞
Wie ktos jak to rozwiazać?
Mam jutro kolokwium i fajnie gdyby ktos mogl mi to dokladnie rozpisac, bylbym wdzieczny
9 lis 21:06
9 lis 21:07
cichy: i co dalej?
9 lis 21:16
sushi_gg6397228:
zapisz obliczenia
9 lis 21:18
cichy: Obliczylem i wynik wyszedl mi −2(1/2) . Jest dobry?
9 lis 21:22
sushi_gg6397228:
nie
9 lis 21:24
cichy: to jaki?
9 lis 21:32
sushi_gg6397228:
patrz post 21.18
9 lis 21:32
cichy: lim[ ( √4n2 − 7n + 1 − √4n2+3n+2)*( √4n2 − 7n + 1 + √4n2+3n+2) ] / ( √4n2 − 7n +
1 + √4n2+3n+2) = lim [ −10n−1]/ ( √4n2 − 7n + 1 + √4n2+3n+2) = lim n[−10 − (1/n)] /
(n √4 − 7/n + 1/n2 + n √4+3/n+2n2) = −10/4 = −2 1/2
9 lis 21:42
sushi_gg6397228:
| | 1 | |
−2,5 lub −2 |
| a nie takie bazgroły |
| | 2 | |
zapis tragiczny
9 lis 21:45
cichy: przepraszam, czyli dobrze?
9 lis 21:46
sushi_gg6397228:
czy mój zapis jest nieczytelny ?
9 lis 21:50