Oblicz granicę ciągu
funky monkey: an = ( 5 n4 −6 n2 +1−5 n4 +6n −5 ) 1001
mógłby ktoś pomóc? Jak się zabrać w ogóle za to?
9 lis 20:49
funky monkey: kurcze, coś się popsuło
9 lis 20:49
5-latek: Ulanki zapisuj a pomocą dużej litery U a nie malej
9 lis 20:51
funky monkey: a
n = [(5n
4 − 6n
2 +1)/(−5n
4 + 6n − 1)]
1001 dobra, tak muszę wstawić.
9 lis 20:52
funky monkey: | | 5n4 − 6n2 +1 | |
an = ( |
| )1001 |
| | −5n4 + 6n − 1 | |
9 lis 20:53
sushi_gg6397228:
ile wynosi granica w nawiasie
9 lis 21:00
funky monkey: −1?
9 lis 21:03
sushi_gg6397228:
(−1)1001=...
9 lis 21:04
funky monkey: no w sumie... <facepalm> dobra dzięki
9 lis 21:06
sushi_gg6397228:
na zdrowie
9 lis 21:08
Dziwny człek: to jest −1?
9 lis 21:10