funkcje
truskawka: z funkcji tylko 1 zadanie trzeba narysować wykres nie wychodzi mi
narysuj wykres do podanych danych:
dziedzina funkcji
x ∊ R x ∊ <−6;8>
zbiór wartości funkcji
y ∊ (−2,5;5)
miejsca zerowe funkcji
x1 = −6 x2 = −4 x3 = 1 x4 = 5
wartości dodatnie funkcji
y ≥ 0 x ∊ <4;1>
<5;8>
wartości ujemne funkcji
y < 0 x ∊ (−6;−4)
(1;5)
funkcja rosnąca
x ∊ (−5; ) ∪ ( ;4)
największa wartość funkcji
f max (8) = 5
najmniejsza wartość funkcji
f min (−5) = −2,5
punkt przecięcia z osią x
A (0;1,2)
9 lis 19:41
9 lis 19:43