Ile jest równa połowa sumy 4^28+4^28+4^28+4^28?
aga: Ile jest równa połowa sumy 428+428+428+428?
9 lis 19:34
sushi_gg6397228:
najpierw dodaj do siebie
9 lis 19:37
qwe: 255 (chyba)
9 lis 19:39
qwe: 257
9 lis 19:45
aga: =4*428=429
9 lis 19:48
sushi_gg6397228:
zamieniasz 4= 22 wiec 429= ...
9 lis 19:48
aga: 429=258
9 lis 19:52
sushi_gg6397228:
i teraz dzielisz przez 2
9 lis 19:54
qwe: a nie tak?
| 428(1+1+1+1) | | 229 * 229 | |
| = 429 /2 = |
| = 228 * 229 =257 |
| 2 | | 2 | |
9 lis 19:56
PW: Mila niechybnie podała dobry wynik.
Stoją sobie cztery krowy na łące.
Pytają dziecko:
− Ile jest równa połowa sumy krów?
Dziecko z przedszkola odpowiada:
− Dwie krowy.
I tak też należy myśleć
9 lis 20:51
Mila:
Przecież mam tam literówkę.
4
28+4
28+4
28+4
28=4*4
28
9 lis 21:05
PW: Jeżeli była, to nie zauważyłem, ale już nie ma
9 lis 21:38
Mila:
9 lis 21:40
xyz: czyli jaki wynik? 2112?
9 lis 22:02
Mila:
21:05, ale możesz to przedstawić jako potęgę liczby 2
2*428=2*(22)28=2*256=257
Zależy jakie masz polecenie.
9 lis 22:22