matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek
qwe:
√
7− 4
√
3
proszę o pokazanie po kolei jak to zrobić
9 lis 18:55
Janek191:
7 − 4
√
3
= ( 2 −
√
3
)
2
więc
√
7 − 4
√
3
=
√
( 2 −
√
3
)
2
= 2 −
√
3
9 lis 18:58