matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kukumorek:
oblicz lim przy x→0:
3+x
2
lim (
) do potęgi
=...
3
x
odpowiedź to
3
√
e
2
9 lis 18:44
Eta:
1
f(x)=[(1+
)
3/x
]
2/3
e
2/3
=
3
√
e
2
3
x
9 lis 19:05