pomocy ;/
P: 24−10tgx=7sin2x(1+cos2x + cos4x + ...)
jak rozwiązać takie zadadnie?
9 lis 18:06
sushi_gg6397228:
zacznij od nawiasu;
potem rozpisz sin 2x=...
9 lis 18:08
P: własnie nie wiem jak to ugryźć, możesz odrobine rozpisać?
9 lis 18:18
5-latek: nawias
a1=1
q= cos2x i |q|<1
S= już widzisz co to jest ?
9 lis 18:20
P: nie
9 lis 19:01
P: można troszkę jasniej?
9 lis 20:14
5-latek: można . Przeciez to suma nieskończonego ciągu geometrycznego
9 lis 20:15
P: co więc z tego wynika?
9 lis 20:40
azeta: że łatwiutko możesz to zwinąć w jedno wyrażenie
9 lis 20:51