sin
new: zbadaj cz rowne sa nastepujace funkcje y=sinx y=cosxtgx
y=sinx/1=cosx y=tgx/2
11 gru 15:05
new:
11 gru 15:29
Nikka: | | sinx | |
1. y = sinx y = cosx* |
| = sinx |
| | cosx | |
| | sinx | | tgx | | | | sinx | |
2. y = |
| y = |
| = |
| = |
| |
| | 1+cosx | | 2 | | 2 | | 2cosx | |
11 gru 15:44
Godzio:
Nikka jesteś pewna? Nie trzeba najpierw sprawdzić czy dziedziny są równe ?
11 gru 15:50
Godzio:
Nikka jesteś pewna? Nie trzeba najpierw sprawdzić czy dziedziny są równe ?
11 gru 15:50
Nikka: Dziedziny pozostawiam Tobie Godzio

funkcje są równe gdy mają takie same dziedziny izbiory
wartości
11 gru 15:52
Godzio:
| | π | |
1) y = sinx x∊R y=cosxtgx x∊R−{ |
| +kπ} czyli nie są równe
|
| | 2 | |
2) 1+cosx≠0 cosx≠−1
x≠π+2kπ
x∊R−{π+2kπ}
11 gru 16:02