matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Kasia:
X
2
=log
3
2 Jak wyliczyć x?
!
9 lis 17:46
Eta:
Tak jak zwykłe równanie kwadratowe x
2
=b , b>0 to x= −
√
b
lub x= +
√
b
czyli x=±
√
b
x
2
=log
3
2 , log
3
2>0 to x=±
√
log
3
2
9 lis 17:50
J:
x =
√
log
3
2
lub x = −
√
log
3
2
9 lis 17:50