1 | π | |||
2cos( | x− | )+1=0⇔ | ||
2 | 6 |
1 | π | 1 | ||||
cos( | x− | )=− | ⇔ | |||
2 | 6 | 2 |
1 | π | π | 1 | π | π | ||||||
x− | = | +π+2kπ lub | x− | =− | +π+2kπ | ||||||
2 | 6 | 3 | 2 | 6 | 3 |
1 | π | 4π | 1 | π | 2π | ||||||
x= | + | +2kπ lub | x= | + | +2kπ | ||||||
2 | 6 | 3 | 2 | 6 | 3 |
1 | 3π | 1 | |||
x== | +2kπ lub | x=U{5π}[6}+2kπ /*2 | |||
2 | 2 | 2 |
5π | ||
x=3π+4kπ lub x = | +4kπ | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |