π | ||
oblicz granice lewostronna przy x dążącym do | : | |
2 |
sinx*√1−sinx | ||
= lim | ... i reguła H | |
cosx |
∞ | 0 | |||
nie moge reguły H, bo nie ma żadnego z warunków: | ; | |||
∞ | 0 |
1*0 | 0 | |||
masz: [ | ] = | |||
0 | 0 |
1 | ||
*cosx*(−cosx) ? | ||
2 |
1 | ||
cosx*√1−sinx+ | *sinx*cosx*(1−sinx) ![]() | |
2 |
sinx*cosx | ||
nie ... = cosx*√1−sinx − | ||
2√1−sinx |
1 | ||
(1−sinx) do | to nie jest funkcja złożona? | |
2 |
1 | ||
jest .. i jej pochodna: | (1−sinx)−1/2*(−cosx) | |
2 |
−cosx | ||
to jak to policzyć? moge ew rozbić na 2 ułamki i wtedy mam 0+lim ( | ) | |
2√1−sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |