matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
asas:
6
2
x
+
4
= 3
3
x
* 2
x
+
8
9 lis 15:33
J:
2
2x
*3
2x
3
3x
*2
x
2
2x
3
3x
⇔
=
⇔
=
6
4
2
8
2
x
*6
4
3
2x
*2
8
9 lis 15:43
asas:
a co dalej?
9 lis 15:44
J:
sorry ... 2
2x
*3
2x
*6
4
= 3
3x
*2
x
*2
8
9 lis 15:47
J:
2
2
⇔ (
)
x
= (
)
4
⇔ x = 4
3
3
9 lis 15:53