matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
Basia ;):
Rzucamy dwiema kostkami do gry. W ilu przypadkach otrzymamy na kostkach różne liczby oczek
Prosiłabym o pomoc
11 gru 14:06
ula:
Ω=6
2
A− różne liczby oczek A'− takiesame liczby oczek − takich przypadków jest 6 P(A)=1−P(A')
6
30
P(A)=1−
=
36
36
11 gru 14:14