matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różniczkowe cząstkowe
kama:
znajdź całkę ogólną: a)u
x
=2x+y b)u
xx
=7 c)u
y
=u+2x+y
9 lis 13:51
J:
a) u(x,y) = x
2
+ yx + f(y) b) u'(x,y) = 7x + f(y)
7
u(x,y) =
x
2
+ f(y)*x + g(y)
2
9 lis 14:36