matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
trele:
dobrze mam?prosze o sprawdzenie:
3
√
i
=(i
2
)
1
/
6
=
6
√
−1
9 lis 13:28
J:
⇔ z
3
= i ... i stosujesz wzór Moivre'a
π/2 + 2kπ
π/2 + 2kπ
z
k
= cos
+ isin
, dlla: k = {0,1,2,2}
3
3
9 lis 13:45