| ||||||||
Udowodnić, że ∑ od k=0 do n z (−1)k | =0 | |||||||
| ||||||||
Zakładamy, że to z polecenia zachodzi i dowodzimy, że ∑ od k=0 do n+1 z (−1)k | =0 | |||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
Symbol Newtona rozbiłem tak: | = | + | ||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
1+∑ od k=1 do n+1 z (−1)k | +(−1)k | |||||||||||||||
| ||||||||
1+∑ od k=1 do n+1 z (−1)k | tylko nie wiem jak to teraz inaczej zapisać. | |||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |