pomocy
przedzialy: dane sa przedzialy liczbowe
a) A=<2,10) B=<3,12)
b)A=<−3,1> B=(2,7)
ZNAJDZ
A∪B,A∩B,A−B,B−A,Aprim
9 lis 11:30
Janek191:
a)
Np.
A ∪ B = < 2 ; 12 )
A \ B = < 2; 3)
9 lis 11:34
msuj:

narysuj sobie te przedziały na osi i wszystko będziesz widział
9 lis 11:37
przedzialy: dzieki a reszte znajdz
9 lis 11:40
msuj: czego nie wiesz?
A∪B=<2;12)
A∩B=<3;10)
A\B=<2;3)
i tak dalej, wszystko widać na obrazku
9 lis 11:45
przedzialy: spoko juz wiem dzieki
9 lis 11:46
równania: a jakie bedzie dopełnieniew podpunkcie a
9 lis 13:33
Aga1.:

Skoro A=<2,10) to A
'=R−<2,10)=(−
∞,2)U<10,
∞)
proste?
9 lis 13:38
równania: nie bylem pewien ale dobrze myslalem

teraz mam dylemat z podpunktem b poniewa sie rozchidz i nie ma puntwów wspolnych
9 lis 13:40
Janek191:
b) A ∩ B = ∅
9 lis 18:17
5-latek: Dlaczego masz dylemat ?
czy to tak trudno zaznaczyć na osi liczbowej te przedzialy i odczytac rozwiązanie ?
9 lis 18:23
sprawdz: juz zrobilem
9 lis 18:50