pomocy
MAMAMAMA: DANE SA ZBIORY
A=1,2,3,4,5,6
B=4,6,8,10
AiB w klamerkach a oddzielnie a b oddzielnie
ZNAJDZ
A∪B,A∩B,A−B,B−A
9 lis 11:12
Janek191:
A = { 1,2,3,4,5,6}
B = { 4,6,8,10}
Np.
B \ A = { 8, 10}
A ∩ B = { 4 ,6}
9 lis 11:15
babel: mozna prosic o wytlumaczenie
9 lis 11:19
Janek191:
Kliknij na kolor niebieski po lewej stronie na:
logika, zbiory, przedziały
działania na zbiorach
i poczytaj
9 lis 11:49
Mila:

A={1,2,3,4,5,6}
B={4,6,8,10}
A∪B={1,2,3,4,5,6,8,10} złączenie zbiorów ( nie powtarzamy elementów)
A∩B={4,6} część wspólna zbiorów
A\B={1,2,3,5} te elementy zbioru A, które nie należą do zbioru B.
B\A={8,10} te elementy zbioru B, które nie należą do zbioru A.
9 lis 18:00
sprawdz: dzieki juz sobie poradzilem
9 lis 19:00