1+3+...(2n−1) | ||
A)lim(ndoniesk)= | ||
2+4+...+2n |
√4n+1 | ||
C)lim(ndoniesk)= | ||
3√8n+1 |
1 + 3 + ... + ( 2 n − 1) | n2 | |||
an = | = | = | ||
2 + 4 + ... + 2 n | n*(n +1) |
n2 | 1 | |||
= | = | |||
n2 + n | 1 +1n |
1 | ||
lim an = | = 1 | |
1 + 0 |
√4n +1 | √( 2n)2 +1 | |||
c) cn = | = | = | ||
3√ 8n +1 | 3√ (2n)3 + 1 |
√ 1 + 1(2n)2 | ||
= | ||
3√1 + 1(2n)3 |
√ 1 + 0 | ||
lim cn = | = 1 | |
3√ 1 + 0 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |