matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć rozwiązanie równania
kuba:
| 1−3 razy |2−x| | = 5
9 lis 10:35
J:
4
⇔ 1 − 3I2−xI = 5 lub 1 − 3I2−xI = − 5 ⇔ I2−xI = −
( sprzeczność)
3
lub I2−xI = 2 ⇔ 2 − x = 2 lub 2 − x = − 2 ⇔ ... i dokończ
9 lis 10:43
kuba:
4
skąd −
?
3
9 lis 11:09
J:
4
1 − 3I2−xI = 5 ⇔ −3I2−xI = 4 ⇔ I2−xI = −
3
9 lis 11:11
kuba:
wyjdzie 0 i 4?
9 lis 11:14
J:
wyjdzie
9 lis 11:16
kuba:
dzieki
9 lis 11:22
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick