zxzx
pomocy: 7*5x−5x+2 +450=0
8 lis 22:21
8 lis 22:23
pomocy: nie wychodzi mi, czy moglabys mi pomoc?
8 lis 22:39
Eta:
Napisz jak rozwiązujesz ...... to wskażę gdzie popełniasz błąd
8 lis 22:42
pomocy: 7*5x(1−1+25)+450=0
7*5x(25)=−450 |:25
8 lis 22:49
Eta:
Nie

7*5
x−5
x*5
2=−450
5
x(7−25)= −450
5
x=5
2 ⇒ ........
8 lis 22:55
pomocy: A czy ten przykład robię dobrze:
75x − 75x−1 =6
75x−75x * 7−1=6
75x(1−1/7)=6
75x=7
5x=1
x=1/7
8 lis 23:05
Eta:
8 lis 23:17
pomocy: dziekuję za pomoc
8 lis 23:18
Eta:
8 lis 23:18