Proszę o sprawdzenie.
~: Znaleźć granicę niewłaściwą o ile jest:
3n−(−2)n
Wybrałem podciąg −(−2)n
I potem skorzystałem z tw. o 3 ciagach
−(2)n≤−(−2)n≤2n
I wyszło mi, że ciąg →∞
Czy to co zrobiłem ma sens? Czy zrobiłem to całkowicie źle?
8 lis 17:57
sushi_gg6397228:
wypisz
a1=..
a2=...
a3=...
a4=...
a5=...
8 lis 17:59
~: a1=5
a2=5
a3=35
a4=65
a5=275
8 lis 18:03
sushi_gg6397228:
aby wybrać podciąg to możemy np a2, a4, a6, .... a nie tak jak to zrobiono w pierwszym
poście
8 lis 18:05
~: Wiedziałem

to jak to zrobić?
8 lis 18:06
sushi_gg6397228:
jak nie widac granicy to liczymy kolejne wyrazy ciągu
8 lis 18:08